Kedvezményezett: Nyírség Nehézgép 93 Javító és Szolgáltató Betéti Társaság

Projekt címe: Eszközbeszerzés a Nyírség Nehézgép 93 Bt. tevékenységének innovatív fejlesztése érdekében

Támogatás összege: 24 812 822 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

Projekt tartalma: BOSCH Common Rail rendszer vizsgáló és felújító

Projekt tényleges befejezése: 2019.05.03.

Projekt azonosító: GINOP-2.1.8-17-2018-02401


Sajtóközlemény

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULT MEG ESZKÖZBESZERZÉS A NYIRSÉG NEHÉZGÉP 93 JAVITÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ BETÉTI TÁRSASÁG TEVÉKENYSÉGÉNEK INNOVATÍV FEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN

A Nyírség Nehézgép 93 Javító és Szolgáltató Betéti Társaság 2018 decemberben 24,81 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert eszközbeszerzésre „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 program keretében.

A Nyírség Nehézgép 93 Bt. 1993. évben kezdte meg működését. A kezdetben 6 fővel induló vállalkozás létszáma a folyamatos bővülés eredményeként 2016. évre 35 főre emelkedett. A vállalkozás fő tevékenysége a munkagépek javítása, karbantartása. Emellett alkatrész kereskedelemmel, gyártással, új és használt építőgépek forgalmazásával, gép bérbeadással, sőt meglévő gépállományunkkal építőipar területén kisebb-nagyobb földmozgatási, földkitermelési munkák elvégzésével is foglalkozunk. A cég erős pozícióját mutatja, hogy szakértelmének, megbízhatóságának köszönhetően egyre több világmárka választja a cégünket hivatalos kereskedőjeként, illetve jelöli meg hivatalos márkaszervízként. A cég árbevétele évről-évre növekszik, exportbevételünk a tavalyi évi összárbevétel több, mint 20%-át tette ki, mely tekintetében cégünk jelentős növekedési potenciállal rendelkezik. A cég jelenleg három telephelyen folytatja működését Nyíregyházán.

A projekt helyszíneként cégünk már működő, legújabb Vezér utcai telephelye került kiválasztásra, hiszen ez a legfrekventáltabb elhelyezkedésű telephelyünk. A vezér utcai új, modern épület Nyíregyházát és az ukrán, ill. román határt összekötő főútvonal forgalmas kereszteződésében helyezkedik el. A telephely teljesen berendezett, üzemelő épület, ahol a beszerezni kívánt gép helye rendelkezésre áll, az üzemeltetéshez szükséges technikai feltételek adottak. A szolgáltatást jelen gép önállóan képes ellátni, ehhez megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezünk.

Cégünk 4551 Nyíregyháza, Vezér utca 68. szám alatti telephelyén került üzembehelyezésre 1 db BOSCH Common Rail rendszer vizsgáló és felújító állomás berendezés. Ezen beruházással a meglévő technológiai fejlettségi színvonalunk kívánjuk innovációval növelni. Az új gép beszerzésével a szervizelési tevékenységünk gyorsabbá és hatékonyabbá vált, emellett pedig olyan rendszerek szervizelését is el tudjuk vállalni, amit eddig nem.

Célunk, hogy technikai eszközeinket – a legkorszerűbb technológiák figyelembe vételével – folyamatosan fejlesszük, bővítsük. Ennek elérése érdekében terveztük a pályázati projekt megvalósítását. A tulajdonunkba került eszköz segítségével hosszútávra biztosítható a hatékony és minőségi munkavégzés technológiai háttere, kapacitásbővítés, valamint árbevétel és eredménynövekedés érhető el.

A versenyképesség és a piaci szerepünk megtartásához fontos a rendelkezésre álló kapacitások folyamatos mennyiségbeli és minőségbeli fejlesztése.

További információ kérhető:

Nyírség Nehézgép 93 Bt.

+36 (42) 462 388

nehezgep@nehezgep.hu


Kedvezményezett: Nyírség Nehézgép 93 Javító és Szolgáltató Betéti Társaság

Projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a Nyírség Nehézgép Bt.-nél

Támogatás összege: 10 668 251Ft

Támogatás mértéke: 30 %

Projekt tartalma: A tevékenység-diverzifikáció megvalósítása érdekében a projekt keretében beszerzésre került 1 db Seal Maker SML 500E típusú kéttengelyes tömítésgyártó berendezés.

Projekt tényleges befejezése: 2018.12.13.

Projekt azonosító: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00558

Sajtóközlemény

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULT MEG Kapacitásbővítő beruházás a Nyírség Nehézgép Bt. tevékenységének fejlesztése érdekében

A Nyírség Nehézgép 93 Javító és Szolgáltató Betéti Társaság 2018 áprilisában 10,67 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázati kiíráson.

A Nyírség Nehézgép 93 Bt. 1993. évben kezdte meg működését. A vállalkozás fő tevékenysége a munkagépek javítása, karbantartása, emellett alkatrész kereskedelemmel, gyártással, új és használt építőgépek forgalmazásával, gép bérbeadással, sőt meglévő gépállományunkkal építőipar területén kisebb-nagyobb földmozgatási, földkitermelési munkák elvégzésével is foglalkozunk. A cég erős pozícióját mutatja, hogy szakértelmének, megbízhatóságának köszönhetően egyre több világmárka választja a cégünket hivatalos kereskedőjeként, illetve jelöli meg hivatalos márkaszervizként.

Jelen beruházás stratégiai célja, hogy cégünk elmúlt 24 éves működése alatt produkált folyamatos árbevétel növekedése továbbra is fennmaradjon. A fejlesztés növeli a cég eredményességét, versenyképességét ugyanis a régióban egyedülállóak leszünk az egyedi méretezésű tömítések gyártása területén, így a termelési tevékenység bővítése új piacok megcélzását, megszerzését is elősegíti. A gyártási tevékenység bővítésével cégünk stabilitása, munkahely-megtartó és –teremtő ereje is erősödni fog. Meglévő munkavállalóink számára továbbra is stabil hátteret és szakmai fejlődést tudunk biztosítani, az új tevékenység által generált keresletnövekedés pedig cégünk létszámnövekedésében is meg fog mutatkozni a fejlesztést követő években.

A tevékenység-diverzifikáció megvalósítása érdekében a projekt keretében beszerzésre került 1 db Seal Maker SML 500E típusú kéttengelyes tömítésgyártó berendezés. A beszerzett eszköz egyértelmű többletértéket képvisel a cég életében.

A Nyírség Nehézgép 93 Bt. eddigi terveit igyekezett saját forrásból megvalósítani, de a versenyképesség fenntartása érdekében elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés, a kor igényeinek való megfelelés. Fontos a cég számára a megfelelő minőség biztosítása, amely folyamatos forrásbevonást igényel cégünk részéről. A fejlesztés a támogatás igénybevételével felgyorsulhat, és azokat a fejlesztéseket, melyeket csak több év elteltével tudna megvalósítani saját erőből, most jóval rövidebb idő alatt kivitelezhetővé válik.

További információ kérhető:

Nyírség Nehézgép 93 Bt.

+36 (42) 462 388

nehezgep@nehezgep.hu